Vákuumszűrő

3CTK119CTK-119 Vákuumszűrő, 70 l-es
Műszaki leírás, adatok, méretek PDF formátumban

Felépítés
A berendezés álló, hengeres elrendezésű, szabványos kúpos edényfenékkel lezárt konstrukció. A berendezéshez tartozó három db, 10-, 20- és 30 literes feltét a technológiától függő iszap térfogatok befogadására szolgál. A feltét karimás csatlakozással, RATHMANN jellegű csavarkötéssel kapcsolódik az üsthöz. A berendezés gumi futófelületű görgőkkel felszerelt alvázra támaszkodik, könnyen a felhasználási helyre gördíthető és flexibilisen csatlakoztatható a technológiai sorba. A berendezés teljes egészében KO36 minõségű korrózióálló acélból készül, kivül-belül elektropolírozott felülettel. Az alkalmazott gömbcsapok szétszerelhetőek, igy tisztításuk, karbantartásuk egyszerű. A csatlakoztatások CTK-QC gyorscsatlakozókkal történnek.

Alkalmazás
A készülék általános vegyipari, gyógyszeripari, festék- és műanyagipari, kozmetikai és háztartásvegyipari felhasználásra készült. Rendeltetése: a szilárd és folyadékfázisok szétválasztása emulziókból, keverékekből. Típusát tekintve a gyártmány nutsch-szűrő, a szűrőszövet megválasztásával általános és speciális szűrési feladatok elvégzésére használható.

Működés
Nyitott vákuumcsap állás mellett megkezdeni a szűrendő anyag betöltését a szűrőfeltétbe. Az üstben fellépő vákuum és a gravitáció hatására megindul a szűrési folyamat. Amikor a feltétben az iszaptömeg állapota megfelel a technológiai előirásoknak, akkor zárni a vákuumcsapot és fokozatosan nyitni a vákuumlégző csapot. A nyomás kiegyenlítődése után nyitni a szűrlet elvezető csapot és leüríteni az üstöt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük