Kosaras szűrők

3CTK103106CTK-103 Kosaras szűrő
Műszaki leírás, adatok, méretek PDF formátumban

Felépítés
A berendezés álló, hengeres elrendezésű, sekélydomborítású fedéllel és fenékkel lezárt konstrukció. A fedél karimás csatlakozással, RATHMANN jellegű csavarkötéssel kapcsolódik az üsthöz. A berendezés gumi futófelületű görgőkkel felszerelt alvázra támaszkodik, könnyen a felhasználási helyre gördíthető és flexibilisen csatlakoztatható a technológiai sorba. A készüléktestbe különböző befogadóképességű szűrőkosarak szerelhetők be, max 60 liter iszaptérfogatig. A szűrőkosár perforált fenéklapja leszerelhető, a szűrőkosár pereme és a fenéklap közé kell behelyezni a szűrővásznat vagy a szűrőpapírt. A csatlakoztatások CTK-QC gyorscsatlakozókkal történnek. A CTK-106 tip. duplikált szűrő hármasfalú kivitelben készül, a hőszigetelést zárt, saválló acéllemezből készült burkolat takarja.

Alkalmazás
A készülék általános vegyipari, gyógyszeripari, festék- és műanyagipari, kozmetikai és háztartásvegyipari felhasználásra készült. Rendeltetése: a szilárd és folyadékfázisok szétválasztása emulziókból, keverékekből. Típusát tekintve a gyártmány kosaras szűrő, a szűrőkosarak és a szűrőközegek megválasztásával általános és speciális szűrési feladatok elvégzésére használható. Az üzemmódok szerint lehet nyomószűrőként és vákuumszűrőként üzemeltetni. Abban az esetben, ha a szűrlet hőntartása igény, a CTK-106 tip. duplikált szűrő alkalmazása a javasolt. A szűrlet – tér kettős köpenyű, hűthető és fűthető.

Működés
A szűrőt kétféle üzemmódban lehet használni:
NYOMÓSZŰRŐKÉNT–
Megkezdeni a szűrendő anyag bevezetését a gömbcsap fokozatos nyitásával. A légtelenítőt zárni, amikor megjelenik rajta a szűrendő anyag. Ha elfogyott a szűrendő anyag, az anyagbevezető csapot elzárni, a légtelenitő csonkra csatlakoztatni a kinyomató közeg (levegő, nitrogén) tömlőjét és a csap fokozatos nyitásával megnyomatni a szűrőkosár feletti anyagot.
VÁKUUMSZŰRŐKÉNT–
Nyitott vákuumcsap állás mellett megkezdeni a szűrendő anyag rávezetését a gömbcsap fokozatos nyitásával. Amikor a szűrendő anyag lefogyott – zárni a vákuumcsapot és fokozatosan nyitni a vákuumlégző csapot. A nyomás kiegyenlítődése után nyitni a szűrlet elvezető csapot és leüríteni az üstöt. A C9 jelű betöltő csonk hollandi csatlakozású. Kis mennyiségű szűrési igény esetén ehhez a csonkhoz tölcsér csatlakoztatható, melyen keresztül a berendezésbe tölthető a szűrendő anyag.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük