Bolygatott, keverős szűrők

 keverős szűrőCTK-130 Bolygatott keverős szűrő 60/40
Műszaki leírás, adatok, méretek PDF formátumban

Felépítés
A berendezés álló, hengeres elrendezésű, mélydomborítású fedéllel és fenékkel lezárt konstrukció, kettős köpenyű, folyadék hűtéssel és fűtéssel. A fedél karimás csatlakozással, RATHMANN jellegű csavarkötéssel kapcsolódik az üsthöz. A berendezés gumi futófelületű görgőkkel felszerelt alvázra támaszkodik, könnyen a felhasználási helyre gördíthető és flexibilisen csatlakoztatható a technológiai sorba. A szűrőkosár perforált fenéklapja leszerelhető, a szűrőkosár pereme és a fenéklap közé kell behelyezni a szűrővásznat vagy szűrőpapírt. A csatlakoztatások CTK-QC gyorscsatlakozókkal történnek.

Alkalmazás
A készülék általános vegyipari, gyógyszeripari, festék- és műanyagipari, kozmetikai és háztartásvegyipari felhasználásra készült. Rendeltetése: a szilárd és folyadékfázisok szétválasztása emulziókból, keverékekből. Típusát tekintve a gyártmány kosaras szűrő, a szűrőkosarak és a szűrőközegek megválasztásával általános és speciális szűrési feladatok elvégzésére használható. Némely szűrési eljárásnál kemény kéreg vagy szűrőlepény agglomerizáció jön létre – ez akadályozza a hatékony szűrést. Az összeállt csomók és a kemény rétegek megszüntetésére szolgál a keverõ szerkezet, mely a szűrőkosárban körbe forgatható és működési magassága is állítható. További hasznos funkció, hogy a keverőszerkezettel megbolygatott szűrőlepény könnyebben eltávolítható a szűrőkosárból.

Működés
NYOMÓSZŰRŐKÉNT– Megkezdeni a szűrendő anyag bevezetését a gömbcsap fokozatos nyitásával. A légtelenítőt zárni, amikor megjelenik rajta a szűrendő anyag. Ha elfogyott a szűrendő anyag az anyagbevezető csapot elzárni, a légtelenítő csonkra csatlakoztatni a kinyomató közeg (levegő, nitrogén) tömlőjét és a csap fokozatos nyitásával megnyomatni a szűrőkosár feletti anyagot. A C4 jelű csonkon át mosófolyadékot lehet a berendezés belsejébe juttatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük