Konténeres vákuumszárítók

4VDF200X600CTK-VDF200 Oszlopos kivitel
Műszaki leírás, adatok, méretek PDF formátumban

Felépítés
A szárító háromköpenyes, kétszeresen osztott munkaterű, szigetelt, saválló borítással ellátott kivitelű. A szárítótest kúpos edényzetű üstrészből és az azt lezáró, domborított edényfenekű fedélből, valamint a belső fűtőkúpot is tartalmazó fenékből áll. A szárítóberendezés elektromos hajtású hajtóművel ellátott, a töltet keverését spirálszalagos, a kúppalástot követő és az alsó gyűrű-teret teljes szélességében átjáró “kaparóorros” keverő biztosítja. Az alsó gyűrűtér a névleges űrtartalom töredék térfogatának megfelelő töltet mellett is megfelelő szárítási körülményeket és teljes kiürítést biztosít. A portöltet ürítése holttérmentes síklaptolózáras alsó leürítőn keresztül történik. Az edény fűtő-hűtő köpenytere irányított közegáramlást biztosít a fenéken és a belső fűtőkúpban, a kúpos üstrészen, a sekélydomború fedélen és csonk-köpenyeken. A tengelyhajtás alapkivitelben állandó keverési fordulatszámú kialakítással rendelkezik, de frekvenciaszabályozott hajtással is kialakítható. A tengely tömítését többszörös, porbehatolás ellen nitrogénárammal védett speciális, grafittal töltött PTFE anyagú ajkakból összeállított, védőernyővel szerelt tömszelence, vagy csúszógyűrűs tömszelence biztosítja. A szárítótest a szükséges technológiai csatlakozó és kezelő csonkok mellett, vákuum manométerrel, vákuumági porszűrővel és hőmérővel rendelkezik. A berendezés megtámasztása az edényfedélre rögzített és körbemenő csővel összefogott lábak segítségével történik. A berendezés kezelése a hozzá tartozó egyedi, vagy az épület részét képező és az alátámasztást biztosító munka- vagy segédszintrõl végezhető.

Alkalmazás
A VDF típusú vákuumszárítók a vegyi- és gyógyszeripari nedves poranyagok (intermedierek, végtermékek) szárítására, alkalmas berendezések. A berendezés maradéktalanul kielégíti a GMP irányelveket, különös tekintettel a belső munkatér tisztaságának, tisztíthatóságának igényére. Agresszív közegeknél a berendezés zománcozott kivitelben is rendelhető.

Működés
A szárítóedénybe a nedves anyag az NÁ150-es külön beadagoló csonkon, kézi töltéskor az NÁ200-as kezelőcsonkon keresztül jut. Az edény töltőszerelvényének vagy munkanyílásának zárása után a vákuumgép indítható, majd a szárítóedény fokozatosan vákuum alá helyezhető. A kívánt, megfelelően beszabályozott vákuum létrejötte után a keverő beindítható. A keverő elindítása után a keverőtengelyre szerelt spirálok az anyagot az edényfal mentén elmozdítják és átkeverik. A keverő indítását követően lehet indítani a fűtést. A szárítás során elszívott oldószer gőzök kondenzálása után a kondenzátum tartályban gyűjthető meg. A szárítás végén, különösen alacsony kívánt nedvességtartalom esetén a maradék oldószergőzök eltávolítása érdekében nitrogénáramos átöblítés alkalmazható. A szárítási folyamat gyorsítása érdekében az edény fűtését és a por szárítás utáni visszahűtését hőfokszabályzóval ellátott, önálló hűtőfűtő egységgel célszerű biztosítani, melynek működési paramétereit a berendezés paramétereivel a telepítés során össze kell hangolni. A poranyag nedvesítő oldószerének függvényében célszerű kondenzátorral és szedővel ellátott vákuumrendszert alkalmazni.

Megrendelési példa
200 literes vákuumszárító, szerkezeti anyag korrózióálló acél (S): 1.4571: CTK-SVDF200, 1.4571

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük