Csőköteges hőcserélő

6CTK026CTK-026 20m²-es csőköteges korrózióálló acél hőcserélő
Műszaki leírás, adatok, méretek PDF formátumban

Felépítés
Vízszintes elrendezésű, háromjáratú, merev csőköteges hőcserélő. Az anyaggal érintkező felületek korrózió- és saválló acél anyagból készülnek. A laza csővezetéki karimák horganyzott, a laza készülékkarimák hőálló festék felületvédelemmel rendelkeznek. A készülék az alábbi főbb egységekbõl áll:
Köpeny – KO36 Ti anyagminőségű hengeres köpeny, a köpeny két végére felhegesztett KO36 Ti anyagminőségű csőkötegfal, a csőkötegfal furataiba befűzött és behegesztett KO36 Ti anyagminőségű acélcsövek és a terelő lemezek alkotják a hőcserélő részt. A csőkötegfalak egyben kötőgyűrűként is funkcionálnak, a mögöttük elhelyezett KL2 D anyagminőségű laza készülékkarimákkal csatlakozik a köpeny a készülékfedelekhez. A köpeny felső részén, a köpeny tengelyére merőlegesen helyezkedik el a 2 db, egymással szembenálló vízszintes elhelyezkedésű C3 belépő csonk. A belépő csonkok KO36 Ti anyagminőségű kötőgyűrűvel és horganyzott, A38 B anyagminőségű laza karimával rendelkeznek. További két, az előzőekkel egyező kivitelű technológiai csonk a köpenyen a kilépőcsonk (C4) és a légtelenítő csonk (C5).
Fedél – KO36 Ti anyagminőségű, sekély-domborítású edényfenékből készült válaszfalas fedél, felhegesztett lapos, KL2D anyagminőségű készülékkarimával., KO36 Ti anyagminőségű tömítőperemmel. Az aszimmetrikusan behegesztett válaszfal biztosítja a készülék két végére egymástól 180°-ra elforgatva felszerelt fedelek között a hűtőfolyadék áramlását a három járatban. A hűtőfolyadék be- és kilépése a C1 és C2 csonkokon keresztül történik. A csonkok kialakítása:
KO36 Ti anyagminőségű kötőgyűrű, A38 B anyagminőségű horganyzott laza karima.
Fedéltömítés – A vízoldali lapos tömítések feladata a fedél-csőkötegfal, valamint a válaszfal-csőkötegfal csatlakozások tömítése. Anyaga általános esetben REINZ AFM34 azbesztmentes tömítőlemez.
Alátámasztó elemek – Megrendeléstől függő kialakításban. A készülék a C4 csonk irányába max.4% lejtéssel kerüljön beépítésre.

Alkalmazás
A készülék vegyészeti, gyógyszervegyészeti, kozmetikai ipari technológiákhoz készült. A berendezés ipari és használati melegvíz előállítására alkalmas.

Egy hozzászólás “Csőköteges hőcserélő” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük