Folyadéksugár ventillátor

6FV65X200CTK-FV65 Folyadéksugár ventillátor 500 l-es
polipropilén puffertartályra építve
Műszaki leírás, adatok, méretek PDF formátumban

Felépítés
A folyadéksugár ventilátor részei: fúvóka, szívócső, keverőtér, diffúzor. A berendezés a kapcsolódó technológiai egységekhez karimás kötésekkel csatlakoztatható. A fúvókát hollandis kötés rögzíti. A folyadéksugár ventilátort alapkivitelben polipropilénből és korrózióálló acélból, négy méretben gyártjuk, igény szerint duplikált, hűthető kivitelben is. Ezek szállító teljesítményeit és velük elérhető maximális depresszió értékeit 3 és 5 bar-os hajtófolyadék nyomások esetére táblázatban foglaltuk össze. (Lásd műszaki paraméterek)

Alkalmazás
Hajtófolyadékként megfelelő abszorbenst alkalmazva szennyezett levegő, vegyipari véggázok (pl. HCL, SO2, merkaptán stb.) elszívása, károsanyag mentesítése. A folyadéksugár ventilátor felépítése egyszerű, mozgó alkatrészt nem tartalmaz, karbantartást nem igényel. A berendezés nagy folyadék-gáz érintkezési felülettel rendelkezik, és gázmosóként a hajtófolyadék kinetikus energiájának hasznosításával biztosítja a gáz szállítását is, így külön elszívó ventilátort nem igényel. A szerkezeti anyag (PP, KO) megfelelő megválasztása esetén élattartama szinte korlátlan. Csekély beruházást igényel, gyorsan és egyszerűen üzembe helyezhető.

Működés
A nagy mennyiségű (max. 1100 m /h) gáz, vagy gőz alacsony depresszióval történő elszívására szolgáló folyadéksugár ventilátor az injektor elven működik A nagynyomású hajtófolyadék a fúvókán áthaladva egyenletes eloszlású, nagy kinetikus energiával rendelkező cseppekre bomlik. A cseppek a keverőtér teljes keresztmetszetében szétoszlanak, és a velük érintkező gáz-, vagy gőzrészecskéket magukkal ragadják, ezáltal depresszió jön létre. A nagy fajlagos átadási felület révén intenzív anyagátadási folyamatok (abszorpció, kemiszorpció) is végbemennek.

Megrendelési példa
Folyadéksugár ventilátor, névleges méret: NÁ 100, anyag: polipropilén: CTK-FV100-P
Folyadéksugár ventilátor, névleges méret: NÁ 150, anyag: korrózióálló acél, duplikált kivitel: CTK-FV150-S-D
Opció: 500 lit.-es polipropilén anyagú, négyzet kereszmetszetű, szögacéllal merevített falú puffertartály, a választott ventilátornak megf. csonkozással.

Egy hozzászólás “Folyadéksugár ventillátor” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük