Kémia I. üzem III. csarnok bővítés, végtermék feldolgozó

Richter Gedeon Rt. Budapest

A korszerű gyógyszer-hatóanyag gyártás utolsó műveleteit az úgynevezett „tisztatéri végtermék-feldolgozók”-ban végzik. Itt a gyártás körülményei, a beépített technológiai berendezések külső és belső kialakításai, a különleges építészeti és épületgépészeti, elsősorban légtechnikai megoldások biztosítják, hogy a gyártás végső szakaszában csak ellenőrzött, szennyeződésektől mentes, dokumentált hatóanyag hagyhatja el az üzemet. Végfeldogozó üzem kialakításánál, már a tervezés során szigorú hazai és nemzetközi elvárásokat kell kielégíteni. Ilyenek a cGMP irányelvek és az FDA inspekciók.

A betervezett és beépített technológiai kulcsgépek, műveleti sorrendben a következők:
– 2500 literes, DeDietrich gyártmányú zománcozott kristályosító, Chemitechnik Pharma által kifejlesztett, szabályozott, közvetett hűtő-fűtő rendszerrel.
– 1000 mm dobátmérőjű vízszintes tengelyű Ellerwerk gyártmányú centrifuga.
– Summix gyártmányú szárító, vákuumgéppel, oldószer-visszanyeréssel.

A végtermék-feldolgozó a Richter Gedeon Rt. Kémia I. üzemének Gyömrői út mentén fekvő III. csarnokának északnyugati végében, három szinten került telepítésre. Minden szinthez szerelőszint tartozik. A különböző szintekhez kapcsolódóan az épület lezárásaként bővítményben kapott helyet egy orsótéri falra szerkesztett két lépcsőház és egy kazánház-szellőzőgépház.
Társaságunk a beruházáshoz szükséges összes építési- és felállítási engedélyezési-, technológiai- illetve kiviteli tervdokumentációt készítette el.

Tervezés éve: 1996-1997
Kivitelezés éve: 1997-1998
Beépített szintterület: 1500 m²


Egy hozzászólás “Kémia I. üzem III. csarnok bővítés, végtermék feldolgozó” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük