Folyamatos hordómosó

Folyamatos hordómosó

Műszaki ismertető

A folyamatos hordómosó berendezés a két dugóval ellátott, 200 literes fémhordók mosására alkalmas.
A hordó görgős pályán érkezik be a helyiségbe. A könnyebb kezelés érdekében a görgős pálya teteje a talajszinttel egyvonalban vagy ahhoz a lehető legközelebb kerül beépítésre. (max. 100mm magas).

A billentő keretre helyezett hordót, a kezelő végállásig felbillenti, majd rátolja a hordozó tüskére. A két szállító lánchoz rögzített tüske kiemeli a keretből a hordót és az első állásba viszi, ahol a csurgatás történik. Eközben a következő hordozó tüske a billentőhöz kerül, amire felhelyezhető az újabb hordó. A hordók a technológiának megfelelően előre beállított ideig tartózkodnak az egyes mosóállásokban. A csurgatást követően a második állásba kerül a hordó, ahol a vizes öblítés történik. A hordó 2”-os nyílásán át, alulról pneumatikus munkahenger segítségével egy mosófej kerül a hordó belsejébe, majd előre beállított ideig mos, miközben 8 db fúvókából a hordó teljes külső felülete is vizes öblítést kap. Valamennyi mosófej 360°-ban mos. A művelet befejeztével a hordó a harmadik állásba kerül, ahol a hordó belsejének gőzölése történik, szintén alulról benyomuló mosófejjel, hasonló módon, mint az előző műveletnél. A negyedik állásban hasonló módszerrel szárító levegőt nyomunk a hordóba. A tiszta hordó belebillen a fogadó keretbe, ahol egy dolgozó lehúzza a hordozó tüskéről és talpra billenti, majd kiveszi a keretből. A hordozó tüske a berendezés elejére megy, ahol egy újabb hordót fogad.

A hordók csak akkor léphetnek tovább a következő állásba, ha valamennyi mosófej le van engedve, a szennyes hordót a kezelő behelyezte a billentő keretbe és a berendezés másik végén a fogadó keretből kivették a tiszta hordót.
A berendezés bontható saválló acél burkolatot kap. A szállító láncok mozgatását végző robbanásbiztos hajtóművet és motort a berendezésen kívül helyezzük el

A berendezés két végén automatikus működésű kapuk zárják le a berendezés belső terét. A szennyes hordó bebillentése és a tiszta hordó kivétele ezeken a kapukon keresztül történik.

A csurgalékot a berendezés alatt lévő csatornabekötésbe vezetjük, ahonnan az ipari csatornába jut. A mosóvíz és a keletkező kondenz külön csatornabekötésen keresztül szintén az ipari csatornába jut.

Az egyes mosóállásoknál ablakokat alakítunk ki és robbanásbiztos bevilágító lámpákat szerelünk fel, hogy a mosási műveleteket figyelemmel lehessen kísérni.

A berendezés szerkezeti anyaga a közeggel érintkező részeken WNr. 1.4404, egyéb helyen WNr. 1.4301.

A berendezés depresszió alatt működik, az elszívást a technológiai elszívó rendszer fogja biztosítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük