Irodák

A vegyipari és finom vegyipari vállalatok irányításához és működtetéséhez szükséges irodák – a művezetői irodától kezdve egészen a top management irodáig – sokféle funkciót betölthetnek. Ennek megfelelően, hazánkban és külföldön is működnek Társaságunk által tervezett irodák, melyek méreteiket tekintve lehetnek egy épületen, csarnokon belüli kis helyiségek vagy akár önálló, többszintes irodaépületek.

A termeléshez közvetlenül kapcsolódó irodák többségének csak üzemi bejárata van, és az legtöbbször a termelő területről, vagy annak közvetlen közeléből nyílik, esetleg fejépületként vagy nyaktaggal kapcsolódik a termelő területhez.

Az irodák sokszor a kutatás ill. az analízis laboratóriumával együtt készülnek. Ilyen esetben legtöbbször egy épületben, sőt, gyakran azonos szinteken találkozunk a két funkcióval.

Előfordul, hogy az irodai funkció közvetlenül nem kapcsolódik sem a termeléshez, sem a laborokhoz. Ilyenkor egy önálló irodaház létesítése javasolt.

Az irodákkal szemben támasztott követelmények némileg eltérnek a vegyipar egyéb épületeinek követelményeitől. A természetes világítás és szellőzés mellett a 20-25°C-os hőmérsékletet is biztosítani kell, ami egyre komolyabb klimatizálási feladat.

A helyiségekben felhalmozott eszközök és szellemi értékek miatt a biztonságtechnika is egyre inkább velejárója az irodáknak.

Munkáink között megtalálható, a néhány tíz négyzetméteres hazai irodai átalakítástól a több ezer négyzetméteres nemzetközi beruházásig, mindenféle feladat.