Autokláv család /CTK-AS400-6300/

295CTK-ASK 1000 Autokláv kúpos edényfenékkel,
alátámasztás: pata
Műszaki leírás, adatok, méretek PDF formátumban

Felépítés
Készülékeink állóhengeres, osztott (400-1600 lit.) ill. monoblokk (2500-6300 lit.) kivitelű, a hengeres köpenyrészen és a fenéken duplikatúrával ellátott két nyomásterű nyomástartó edények (lásd Műszaki paraméterek). A fűtőköpeny lehet duplikatúra, ill. félcsöves kialakítású. A készülékfedélen benézőüveggel ellátott munkanyílás, bevilágító lámpa és hőmérőtokkal ellátott hullámtörő kerül beépítésre. A többi fedélcsonk technológiai, az igényeknek megfelelően használható csatlakozásra. Kívánságra a fenéken elhelyezett alsó hőmérővel ill. mintavevővel szállítjuk. A készülékek sekélydomború vagy kúpos edényfenékkel (ASK sorozat), ill. 400-1600 lit. mérettartományban oldalsó munkanyílással (ASM sorozat) is rendelhetõk. Az alátámasztás módja szerint készülékpatákkal, vagy lábakkal ellátott kivitelű.

Alkalmazás
A szerkezeti anyagként felhasznált korrózióálló acélok a készülékeket általános vegyipari, gyógyszeripari, festék- és műanyagipari, kozmetikai és háztartásvegyipari felhasználásra teszik alkalmassá. Az autokláv elsődleges feladata természetesen a hidromechanikus keverés, de az ezzel összefüggő pl.oldási, diszpergálási (folyadék-folyadék, szilárd-folyadék, folyadék-gáz), bepárlási, kristályosítási, extrahálási stb. művelet elvégzésére is alkalmas.

Működés
A készülék alapkivitele a műszaki paraméterekben megadott, keverő kialakítástól függő fordulatszám tartományban kerül szállításra. Kívánságra a hajtóművet frekvenciaváltóval látjuk el. Alapkivitelben a készüléket háromágú impeller keverõvel szállítjuk. Igény szerint turbina, és fém-forgács szuszpendálására is alkalmas mélyjárású reaktor keverővel is rendelhető. Az autoklávban végezhető műveletek hőmérséklet igénye a köpenytérre köthetõ hűtő-fűtő közegek megfelelő megválasztásával kielégíthető. A készülék köpenytér kialakítása (különösen a félcsöves köpenytér esetén) intenzív hőátadást biztosít. Egyedi igény esetén – a köpenyre kötött különböző közegek keveredésének elkerülése érdekében – reteszelt csaptelepet is szállítunk a készülékhez.

Megrendelési példa
CTK-AS2500, félcsöves fűtőköpenyű, impeller keverővel, alsó hőmérővel, frekvencia váltós hajtással, patás alátámasztással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük