Kosaras szűrő, 60/40

3CTK151CTK-151 Kosaras szűrő 60/40
Műszaki leírás, adatok, méretek PDF formátumban

Felépítés
A berendezés álló, hengeres elrendezésű, sekélydomborítású fedéllel és fenékkel lezárt konstrukció, kettős köpenyű, folyadék hűtéssel és fűtéssel. A fedél karimás csatlakozással, RATHMANN jellegű csavarkötéssel kapcsolódik az üsthöz. A szűrőkosár perforált fenéklapja leszerelhető, a szűrőkosár pereme és a fenéklap közé kell behelyezni a szűrővásznat vagy a szűrőpapirt. A berendezés gumi futófelületű görgőkkel felszerelt alvázra támaszkodik, könnyen a felhasználási helyre gördíthető és flexibilisen csatlakoztatható a technológiai sorba. A berendezés villás targoncával is emelhető és szállitható – ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a berendezés nagyobb távolságokra is könnyen, gyorsan szállitható. Technológiai szempontból ebben az esetben konténerként használható a zárt kosaras szűrő. A berendezés fedelének munkatér oldalára felszerelt körbeforgó mosófej (CIP) biztositja a munkatér felületeinek megtisztitását. A csatlakoztatások CTK-QC gyorscsatlakozókkal történnek.

Alkalmazás
A készülék általános vegyipari, gyógyszeripari, festék- és műanyagipari, kozmetikai és háztartásvegyipari felhasználásra készült. Rendeltetése: a szilárd és folyadékfázisok szétválasztása emulzókból, keverékekből. Típusát tekintve a gyártmány kosaras szűrő, a szűrőkosarak és a szűrőközegek megválasztásával általános és speciális szűrési feladatok elvégzésére használható. Az üzemmódok szerint lehet nyomószűrőként és vákuumszűrőként üzemeltetni.

Működés
A szűrőt kétféle üzemmódban lehet használni:
NYOMÓSZŰRŐKÉNT–
Megkezdeni a szűrendő anyag bevezetését a gömbcsap fokozatos nyitásával. A légtelenítőt zárni, amikor megjelenik rajta a szűrendő anyag. Ha elfogyott a szűrendő anyag – az anyagbevezető csapot elzárni, a légtelenítő csonkra csatlakoztatni a kinyomató közeg (levegő, nitrogén) tömlőjét és a csap fokozatos nyitásával megnyomatni a szűrőkosár feletti anyagot.
VÁKUUMSZŰRŐKÉNT–
Nyitott vákuumcsap állás mellett megkezdeni a szűrendő anyag rávezetését a gömbcsap fokozatos nyitásával. Amikor a szűrendő anyag lefogyott – zárni a vákuumcsapot és fokozatosan nyitni a vákuumlégző csapot. A nyomás kiegyenlítődése után nyitni a szűrlet elvezető csapot és leüríteni az üstöt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük