Tálcás szárítószekrények

4TD612CTK-TD6, CTK-TD12 Tálcás szárítószekrény
Műszaki leírás, adatok, méretek PDF formátumban

Felépítés
A berendezés saválló acélból GMP és FDA konform kivitelben készül. A tálcás szárítószekrény egy zárt, hőszigetelt falú szekrény, amelybe betolható egy tálcákat tartalmazó kocsi. A kocsi fogadó tér bal és jobb oldalát keretes szűrő határolja, mely biztosítja a levegőelosztást és a belépő/elmenő levegő finomszűrését. A szárító kocsi egy ún.”kocsi a kocsin” megoldás szerint működik. Az alsó rész feladata a “külső környezetben” való mozgatás, a tálcák szállítása a szárítószekrény és az üzem más pontja között. Az felső kocsi tartja a tálcákat, és feladata a tálcák mozgatása a szárítószekrényben. Ezáltal a szekrénybe nem kerülhet be szennyeződés. A kocsin több szinten 2-2 db egymás fölött elhelyezett tálcán terítve szárad a nedves szilárd anyag. A szárítószekrény felső részén található a hőellátó rendszer, a szabályzó és ellenőrző műszerek, a bejövő és elmenő levegő csatornájához csatlakozó csonk. Itt történik a belépő és kilépő levegő elő, ill. biztonsági szűrése.

Alkalmazás
A tálcás szárítószekrény elsősorban viszonylag kis volumenű vízzel nedvesített gyógyszeralapanyag és végtermék szárítására alkalmas, ahol a szárított termék a hosszan tartó, akár több napos hőhatást is elviseli károsodás nélkül.

Működés
A nedvesség elpárologtatásához szükséges hő átadása levegő közvetítésével történik. A szárítót a befújt levegő hőmérsékletének és mennyiségének beállításával szabályozzák. A kettős szűrőrendszer lehetővé teszi a legigényesebb szárítási feladatok ellátását és kielégíti a szigorú környezetvédelmi szempontokat is. Alapkivitelnél (TD…A) a levegő hőmérsékletének szabályozása automatikus. A beépített differenciálnyomásmérők és a hőmérők állandó tájékoztatást adnak a belépő és elmenő levegő paramétereiről. A TD… V típus a szárítási ciklus teljes időtartama alatt, a szárító levegő hőmérséklete, időtartama, a légáramlás sebessége szabályozott, ezzel biztosítjuk a megfelelő szárítási körülményeket, a be és kilépő adatok folyamatos adatrögzítése mellett. Teljes kiépítettség mellett PLC-S vezérlés garantálja a validált körülményeket.

Megrendelési példa
CTK-TD 12 S V típusú tálcás szárítószekrény gőz fűtéssel, vezérelt kivitelben. Elő-utószűrés EU 7, finomszűrés EU 13 fokozatú.

CTK-TD 6 W A

Típusa: TD
Tálcák összes felülete: 6m2
Fűtés: ‘W’ melegvíz
Kivitel: ‘A’ alapkivitel, vezérlés nélküli rendszer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük