Labor vákuumszekrények

4labvakuumCTK-VTD0,5m² – 2m²-es Labor vákuum szárítószekrény
Műszaki leírás, adatok, méretek PDF formátumban

Felépítés
A berendezés saválló acélból GMP és FDA konform kivitelben készül. A szárítószekrény teljes külső felülete burkolattal ellátott, ezért önállóan, vagy falba építve egyaránt telepíthető. A tálcás vákuum szárítószekrény egy zárt, hőszigetelt falú fűtött szekrény. A beépített kamrákban több szinten, egymás mellett és fölött elhelyezett tálcákon szárad a nedves szilárd anyag. A fűtött kamrarendszer biztosítja az elpárologtatáshoz szükséges hő egyenletes elosztását. A szárítószekrény belső, valamint a tálcák egész felülete elektropolírozott. A zsanéros zárszerkezet az ajtó tökéletes zárását, így a szekrény vákuumtömörségét biztosítja.

Alkalmazás
A tálcás vákuum szárítószekrény elsősorban kis volumenű, nedvesítő oldószereket tartalmazó gyógyszeralapanyagok és végtermékek szárítására alkalmas. 1,5 cm vastag terítéssel, 90%-os térfogatkitöltéssel, és 700 kg/m3 szárítandó fuganedves anyag sűrűséggel számolva 0,125 m2-es szárítónkat 1,3 kg, a 0,25 m2-est 2,6 kg, a 0,5 m2-est 5-5,5 kg, az 1m2-est 10-11 kg, míg a 2 m2-es vákuumszekrényünket 20-22 kg nedves anyag szárítására ajánljuk. A vákuumszárítók másik alkalmazási területe az élelmiszeripar (szárított gyümölcsök, zöldségek). Mivel az anyagok nedvességtartalmát súlyállandóságig történő szárítással határozzák meg, a vákuum szárítószekrény minden laboratórium általános felszerelési eszközei közé tartozik. A labor, pilot illetve üzemi méretű berendezés azonos kialakítása miatt a méretnövelés egyszerű, és rendkívül biztonságos. Keringetett rendszerű fűtés-hűtés esetén csekély kiegészítéssel berendezésünk liofilizálóként is használható.

Működés
A nedvesítő oldószer elpárologtatásához szükséges hőmennyiséget a tálcákat tartó kamrák külső falán elhelyezett fűtőkábelek biztosítják. A szekrény kamraterében a vákuum mértékét vákuummérővel mérjük. Kilépési oldalon a párahőmérsékletet mérjük. Igény szerint kamránként elhelyezett hőmérséklet jelző műszer biztosítja a hőmérséklet kijelzését, regisztrálását. A hőmérők adják a fűtésszabályzás alapjelét is. A szárítás befejeztével opcionálisan nitrogénes átöblítésre van lehetőség. Opcionálisan keringetett fűtés-hűtés kiépítésével is szállítható berendezésünk. Ekkor a külön telepítendő fűtőblokk elektromos fűtése hőközvetítő folyadékot (melegvíz, olaj) melegít fel, majd szabályozott módon keringeti a kamrák fűtőterében. Ebben az esetben a közvetítő közeg, és vele együtt a szárítókamrák belső tere egy hőcserélő közbeiktatásával hűtővízzel visszahűthető. Nem vizes technológiák esetén a fűtést biztosító fűtõszálak az ATEX Zona 1 követelményeinek megfelelően robbanásbiztos kivitelűek.

Megrendelési példa
(0,5m ): CTK-VTD0,5 labor vákuumszekrény

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük