Végtermék-feldolgozó

A gyógyszeripari hatóanyag gyártás utolsó lépcsője, az úgynevezett végtermék-feldolgozás.

Magyarországon már évek óta működnek a Társaságunk által tervezett végtermék-feldolgozó üzemek.

A végtermék-feldolgozókban alkalmazott vegyipari technológiai, műveleti lépések jól ismertek. A végtermék-feldolgozás különlegességét nem is ezek a műveleti lépcsők jelentik, hanem a gyártás körülményei. Ezt szerte a világon a GMP irányelvek rögzítik. Ezenkívül figyelembe kell venni az egyes külföldi és nemzetközi ajánlásokat, előírásokat is (ISPE, FDA, BS EN ISO 14.644-1:1999).

Ilyen elvárások a következők:

  • A gyártó berendezések és helyiségek legyenek könnyen tisztíthatók.

  • A személy és anyagforgalmat logikusan és megfelelően szétválasztva kell biztosítani.

  • A gyártásnak validálhatónak és reprodukálhatónak kell lenni.

  • A termék befertőződését és az anyagok egymás közötti keresztszennyeződésének lehetőségét minimálisra kell csökkenteni.

  • A megfelelő tisztaságú, nyomású és mennyiségű levegőt kell biztosítani a gyártó helyiségekben.

  • Gondoskodni kell az öltözők és szociális helyiségek kialakításáról, stb.

Mint látható, a GMP előírások egy sor magas színvonalú igényt támasztanak a tervezővel, a kivitelezővel és természetesen magával a gyógyszergyártóval szemben is.

Társaságunk birtokában van annak a gyakorlatnak és a munkák során felhalmozott tudásnak, ami biztosítja, hogy a kor színvonalának megfelelő végtermék-feldolgozót tervezzen illetve kivitelezzen. Az eddigiekből is látható, hogy a mérnöki tudományok majd mindegyikét érintő feladatról van szó. Jól képzett, gyakorlott építész-, épületgépész, technológiai gépész-, irányítástechnikai- és villamosmérnökök összehangolt munkájára van szükség egy-egy színvonalas végtermék-feldolgozó létrehozásához. Ezt a sokrétű tudást nyújtjuk partnereinknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük