Környezetvédelem

A gazdaságossági szempontok előtérbe kerülése miatt a vállalatok egyre inkább a költséghatékony környezetvédelmi megoldásokat választják.

Ilyen tervezési megbízásoknál komplex módon, rendszerszemléletű közelítéssel alkalmazzuk a mai kor technikai színvonalának megfelelő környezetkímélő, visszanyerő és folyamatintegrált műszaki megoldásait.

Mérlegeljük azok beruházás és költségvonzatait, valamint hővisszanyerő és energiamegtakarító intézkedéseket is alkalmazunk a megrendelő igényeinek kielégítésére.

A dokumentációkban, melyeket benyújtunk a hatóságokhoz, ki kell térni a levegőtisztaság-, a zaj-, a rezgés- és vízvédelem, továbbá a veszélyes hulladékokkal kapcsolatos tevékenységek vizsgálatára is. Ezen dokumentáció gerincét részletes technológiai ismertetés képezi.

A vegyiparban a vízszennyezés csökkentése terén igen sok a tennivaló. Az üzemekben veszendőbe menő oldószerek zöme a desztillációs műveletek során távozik.

A vegyipari technológiák leggyakoribb műveleti lépése az oldószeres vákuumbepárlás, ahol a legnagyobb problémát a vákuumoldali oldószerveszteség jelenti. Környezetkímélő műszaki megoldások között nemcsak költségesek és bonyolultak léteznek. Egyszerű, szellemes megoldásokkal is sok pénz takarítható meg és „megfogható” az emisszió tekintélyes része. Cégünk meglévő, üzemelő rendszerek ilyen költségkímélő optimalizálására is vállalkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük