Fáziselválasztó

6AFSS32X80CTK-FSS80 Fáziselválasztó robbanásbiztos
bevilágító lámpával
Műszaki leírás, adatok, méretek PDF formátumban

Felépítés
A berendezés úgy lett kialakítva, hogy a felsõ része a célkészülékhez csatlakozzon. Ezen helyezkedik el a kiszellőztető csonk. Az alsó része a különböző fázisok elvezetésére szolgáló csonkok és a mérőműszer beépítéséhez lett kialakítva. A két saválló fémrész közé üvegcső kerül beépítésre, speciális csatlakozó karimákkal. Az üvegcső és a mellé szerelt lámpa a fázisváltozás vizuális figyelésére ad lehetőséget.

Alkalmazás
A berendezés különböző folyadékfázisok szétválasztási műveletét teszi egyszerűvé, ellenőrizhetővé és megbízhatóvá. Szakaszos extrakciós műveleteket is tartalmazó vegyipari eljárásoknál lehet jól kihasználni, ahol az egyik közeg általában víz a másik pedig szerves oldószer. A berendezés elsődleges funkciója, és lényegi célja, hogy a rajta keresztülvezetett folyadékáram áthaladása során arányos analóg jelet adjon az átáramló folyadék adott tulajdonság változásáról. Ezzel az elválasztási művelet emberi tényezőktől függetleníthető, és az elválasztás előre meghatározott adatok alapján elvégezhető. A berendezés lehetővé teszi az elválasztási művelet automatizálását is úgy, hogy a kísérletileg meghatározott kritikus jel elérése esetén a különböző fázisok a megfelelő csonkon át hagyják el a készüléket az összehangolt pozíciójú szerelvényeken keresztül. A berendezés minden anyaggal érintkező szerkezeti egysége vagy saválló acélból, vagy a vizuális ellenőrizhetőséget is biztosító vegyszerálló üvegből készül. A tömítések anyaga PTFE.

Működés
A készülék mérőterén áthaladó folyadékáram anyagi minőségében beállt változásáról a mérőszonda analóg jelet továbbít. A jelfeldolgozás illetve értékelés szempontjából az a kedvező állapot, amikor a két fázis meghatározó jellemzői távol esnek egymáshoz. Ilyen esetekben még az esetleges emulzió főkomponenseinek összetétele is jól követhető. Amennyiben a könnyű fázis aránya a tejes töltetben alacsony, a fázishatár megőrzése (vö. tölcsér képződés) a C3 csonkra épített fojtószelep megfelelő beállításával biztosítható.

Megrendelési példa
CTK-FSS80-LA tip. fáziselválasztó robbanásbiztos bevilágítólámpával, vagy CTK-AFSS40 tip. automata fáziselválasztó bevilágítólámpa nélkül, kézi szabályozással.

Egy hozzászólás “Fáziselválasztó” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük